Aktuality

Únor 2023

Denní degustační menu v restauraci Talíř

Náš šéfkuchař pro vás každý den připravuje denní degustační menu. Čeká na vás polévka a tři degustační talířky. Jestli ochutnáte všechny nebo jen jeden, je na vás. My ale doporučujeme vyzkoušet všechny. S cenou 80 Kč za talířek to za degustaci rozhodně stojí, co říkáte?

Aktuální menu naleznete zde.
 


 

Únor 2023

Napsali o nás

Je libo českou svíčkovou ve formě španělských tapas? V budově bývalé banky otevřela industriálně laděná restaurace Talíř od Vrtišky a Žáka
 

Nově otevřená restaurace Talíř na Václavském náměstí spojuje tradiční českou kuchyni a španělské tapas. Oxymóron? Ale kdepak. Z velkých porcí českých jídel bývá člověku těžko a na minimálně několik dní si pak často ordinuje dobrovolnou očistu. V Talíři se tohoto nemusíte bát. Díky zhruba třetinovým porcím a ideálním časovým rozestupům můžete ochutnat několik jídel, aniž byste odcházeli nacpaní k prasknutí. Skloubí-li se s tímto netradičním konceptem zajímavý interiér od renomovaného studia Vrtiška & Žák, výhled na Václavské náměstí a vystoupení od českých DJs nebo menších live bandů, vznikne unikátní koncept, který stojí za to navštívit.

Přečtěte si více v článku magazínu Czech-Design zde.


 

Leden 2023

Napsali o nás

"Šéfkuchař Denis Wágner vsadil v hotelu Pytloun na Václavském náměstí na českou kuchyni, ale ve zcela novém pojetí. Nejenže ji odlehčil, ale rozebral ji na základní suroviny a ty umně spojil v jídlech na pár soust, moderních tapas, která si rádi dáte k lehké večeři, s přáteli i před návštěvou divadla. Sdílet můžete svíčkovou na smetaně s karlovarským muffinem nebo třeba punkevního sivena v červené řepě s černým rybízem. Už od sedmi hodin ráno můžete přijít na velkorysou hotelovou snídani a večer se zastavit na drink."
Děkujeme magazínu City Life za pěknou recenzi v rubrice Gourmet.

 


 

Prosinec 2022

Otevřeli jsme novou restauraci TALÍŘ 

Nová restaurace, kterou vede zkušený šéfkuchař Denis Wágner, spojuje do unikátního konceptu styl servírování formou tapas a tradiční českou kuchyni, ve které hrají prim vždy čerstvé suroviny od pečlivě vybraných lokálních farmářů a dodavatelů. Design interiéru nové restaurace je dílem renomovaného designového studia Vrtiška & Žák.

Restaurace disponuje 130 místy k sezení ve dvou podlažích otevřených do společného prostoru s výhledem přímo na Václavské náměstí. Součástí konceptu tapas restaurace Talíř je také bar, který nabízí široký sortiment nápojů. Restaurace je otevřena každý den již od 7.00 hodin, kdy se formou bohatého teplého a studeného bufetu podávají snídaně, po 22 hodině se restaurace mění ve stylový bar, kde si hosté mohou při poslechu živých DJ vystoupení vychutnat široký výběr drinků a koktejlů.

„Talíř je náš vlastní koncept gastra formou českého tapas. Na malých talířkách a miskách se podávají malé porce toho nejpopulárnějšího z české kuchyně – třeba svíčková na smetaně s karlovarským muffinem, konfitovaná kachna se zelím a bramborovou plackou, nebo guláš se špekovým knedlíčkem apod. Hosté tak mohou najednou ochutnat ta nejoblíbenější jídla z tradiční české gastronomie. Vstup do Talíře je přímo z Václavského náměstí, takže do ní může přijít kdokoli z ulice,“ říká Lukáš Pytloun, generální ředitel sítě PYTLOUN HOTELS.“

Šéfkuchař Denis Wágner přichází do restaurace Talíř z pozice šéfkuchaře EuroAgentur Hotels & Travel, kde úspěšně zavedl několik restaurací. Předtím působil jako šéfkuchař nebo zástupce šéfkuchaře např. v pražském hotelu Ambassador Zlatá Husa, Clarion Congress Hotelu Praha a Aquapalace Praha nebo v restauraci Hotelu Königshof Garmisch poblíž Mnichova v Německu.

„V naší restauraci Talíř chceme vařit kvalitní českou kuchyni, která se bude lišit v servírovaní jednotlivých pokrmů podávaných formou tapas. Nebojíme se kombinovat současné kulinářské techniky s tradičním českým kuchařským uměním. Každý host je důležitý, tak jsme jídelní lístek sestavili tak, aby si každý host u nás vybral k jeho spokojenosti. V tapas restauraci Talíř klademe důraz na vždy čerstvé suroviny v maximální míře zakoupené od lokálních dodavatelů, se kterými dlouhodobě spolupracujeme,“ říká šéfkuchař Denis Wágner a dodává: „Hosty tímto srdečně zveme na kulinářský zážitek, jako je například punkevní siven z rybářství Skalní mlýn v Moravském krasu marinovaný v červené řepě s černým rybízem, koprem, grapefruitem a hořčičným semínkem nebo jelení kýta z Eko farmy Zelené údolí na Vysočině pečená na zelenině se šípkovou omáčkou na pastyňákovém pyré s kaštany a mnoho dalších zajímavých pokrmů.“

Otevření restaurace Talíř předcházela náročná rekonstrukce prvních tří pater budovy hotelu včetně probourání centrální dvorany. Vzniklo tak 23 nových pokojů s výhledem do vnitřního dvora a denní světlo proudí centrální kupolí až do restaurace v přízemí budovy. „Při navrhování interiérů restaurace Talíř jsme citovali principy použité v Pytloun Boutique Hotelu, abychom zachovali jednotnou identitu objektu, ale přitom zachovali charakter restaurace. Dům U Zlaté pšenice je jednou z prvních staveb v Praze, kde byla využita technologie stavění z železobetonu. Tento stavební princip jsme akcentovali a ponechali obnažené původní konstrukce a díky dobré světlé výšce se nám podařilo vetknout do interiéru nové patro. Vznikl tak intimní prostor, který není tolik exponovaný jako spodní patro - na něm je situovaný velký oválný bar, který je centrálním bodem celé restaurace. Formálně je interiér koncipován do tmavých tónů s akcenty zlaté a temně modré barvy. Vznikl tak útulný a komorní prostor, kde se mohou hosté zastavit a z klidu restaurace pozorovat ruch Václavského náměstí,“ popisuje architekt a designér Roman Vrtiška ze studia Vrtiška & Žák.

„O celkové atmosféře restaurace Talíř bylo jasno už od začátku, neboť přímo vychází z původní koncepce celého hotelu. Materiály, povrchy i barvy byly definovány, a tak v tomto projektu bylo nejzásadnější vyřešit funkčně dispozici, která půjde vstříc jak designové koncepci, tak především vyhoví kapacitním a logistickým nárokům Lukáše Pytlouna. Se vzájemnou energií, kterou společně s Lukášem máme, tak mohl vzniknout velkorysý prostor s názorem a autentickou atmosférou,“ dodává druhý člen designérského dua Vladimír Žák.

Vybraní dodavatelé restaurace Talíř:
Ekofarma Františka Berky z Tanvaldu
Věnuje se již přes 20 let chovu masného skotu. Prioritou je kvalitní přístup a péče o něj. Postupně vytváří a zdokonaluje příjemné prostředí pro zvířata a má chov na nejvyšší evropské úrovni. To vše zajišťuje nepřekonatelnou chuť masa. Vychutnejte si jejich skvělé maso v biokvalitě.

Kozí farma Pěnčín
je splněným snem jedné rodiny, která se rozhodla změnit svůj způsob života. Získali zpět svoji nezávislost a chopili se příležitosti dělat věci, které mají smysl a jsou pro ostatní přínosné. Všechny kozy dobře prospívají v čistém prostředí, aby veškerý čas trávily na pastvinách ve volné přírodě, která je zde naprosto jedinečná. Veškeré krmení si vyrábí sami a pochází z místních horských luk. Odměnou za toto úsilí je kozí mléko té nejvyšší kvality pro všechny jejich výrobky - od čerstvých, až po dlouho zrající tvrdé sýry. Všechny výrobky se vyznačují jedinečnou chutí a jemností.

Rybářství Skalní mlýn
se nachází v panenské přírodě Moravského krasu v lokalitě CHKO, kde vzhledem k absenci chemických posypů nedochází k znečištění vod. Jedná se o ojedinělé zařízení tohoto druhu chovu ryb na krasové vodě v rámci Evropy. Ryby jsou chovány ve vodě říčky Punkvy, která vyvěrá v ekologicky čisté lokalitě a nikdy nepřesahuje teplotu 13°C. Od roku 2008 mají registrovánu ochranou známku punkevní pstruh.

Eko farma Zelené údolí Heřmanov
Rodinná zemědělská farma, která hospodaří v eko režimu, byla založena v roce 2001 a nachází se na okraji obce Heřmanov na Vysočině. Specializuje se na chov masného plemene ovce Suffolk, farmový chov daňka skvrnitého, jelena evropského, na chov drůbeže a na chov ryb v pěti rybnících.

Více o restauraci naleznete zde.
 


 

Říjen 2022

DIY - ROZŠÍŘENÍ SORTIMENTU SNÍDANÍ

Rozšířili jsme pro Vás nabídku sortimentu na snídaních a to o další sladkou pochoutku. 

K nabídce "Do it yourself", kde pro Vás máme čerstvý fresh, vařená vejce a nebo taky nabídka sladkých kaší, jsme nově přidali také vafle. 

Tuto belgickou pochoutku si můžete sami připřavit na všech našich hotelech v Liberci, Praze, Harrachově i v Chomutově. 

Přejeme Vám dobrou chuť a těšíme se na Vás! 

 

 


 


Červenec 2022

Nový věrnostní program "PYTLOUN FAMILY"

Připravili jsme a spustili jsme pro vás nový věrnostní program "PYTLOUN FAMILY".

Náš věrnostní program nabízí a odměňuje Vaši věrnost slevami a dalšími výhodami. Čím více pobytů u nás zrealizujete, tím vyšší slevu od nás obdržíte.

Věrnostní program "PYTLOUN FAMILY" platí pro všechny hotely a restaurace PYTLOUN HOTELS.

Popis všech výhod včetně online registrace naleznete ZDE.

 


Červen 2022

Společenské hry pro hotelové hosty zdarma

Objevte rozšířený soubor společenských her a vymažte nudu ze svého slovníku! Game set má k dispozici více variant her pro hráče různého věku a zaručí tak dlouhé hodiny skvělé zábavy. 

 


Květen 2022

Méďa Pytlounek - maskot PYTLOUN HOTELS pro malé i velké

Náš Méďa Pytlounek se už těší na Vaší návštěvu. Můžete si ho případně zakoupit na naší recepci a odvézt si ho s sebou domů.

 


Akční koktejly na květen á 149,- Kč

K slunným jarním a letním měsícům patří neodmyslitelně koktejl Aperol Spritz a Mimosa. Navštivte náš bar a zpříjemníte si svůj pobyt v Praze.


Duben 2022

Medailonek Tomáše Doležala, Ředitele hotelu

Už od útlého věku měl možnost cestovat po celém světě jako turista a vybudovat si tak vztah s hotely a celkově se službami, které mohou hotely poskytovat. Během cestování ho vždy zajímá tamní kultura, zvyky, ale i kuchyně či zábava. Přesto, že je původem z Brna, v Praze se vyzná jako místní a rád se s návštěvníky podělí o tipy na zajímavá místa. V hotelnictví začal pracovat už od střední školy a v průběhu navazujícího studia na vysoké škole si získal potřebné vzdělání a zkušenosti, které dennodenně uplatňuje. Prošel si různými manažerskými pozicemi a po dostudování magisterského studia vyhledal práci v hotelové síti PYTLOUN HOTELS. Nedokáže si představit život bez pohybu, a proto ve volném čase rád nasadí kolečkové brusle, odcestuje do hor na lyže a nebo navštíví posilovnu. Společně s jeho přáteli vyrazí po práci na procházku a pozná tak další zákoutí, které dosud neměl možnost poznat.


Prosinec 2021

 

 


Březen 2021

PODPORUJEME ZDRAVOTNÍKY

Akce na podporu zdravotníků, kterou založil a zaštiťuje Lukáš Pytloun, stále běží - www.dekujemeallinclusive.cz . Je to poděkování naše, našich hotelových partnerů a všech, kteří přispěli, za péči o nemocné nejen na COVID-19. Všem děkujeme.

 


Prosinec 2020

PODPORUJEME KULTURU

Jsme hrdým partnerem hudebního projektu #kulturaprezije


Říjen 2020

Samoobslužný kiosek v lobby hotelu

Chcete se vyvarovat frontám na recepci hotelu při přihlášení nebo odhlášení z hotelu? Máme pro Vás připravený samoobslužný kiosek, kde si sami zajistíte tyto dvě služby. Kolegové v hotelu Vám budou samozřejmě na místě k dispozici.
Check-in a Check-out lze provést i přes mobilní aplikaci "MyAlfred".

Aplikaci "MyAlfred" si můžete stáhnout zde: Android App nebo iPhone App .


Červenec 2020

Jsme součástí speciálního programu  hlavního města Prahy "V Praze jako doma".

Za noc v našem hotelu získáte body, které přeměňujete na vstupy do partnerských míst a institucí nebo za služby průvodců.

Neváhejte a dozvěte se více na ZDE

Made with by Bookassist

Online rezervace